Buro

TOPIA combineert vakinhoudelijke en wetenschappelijke kennis met brede ervaring en creativiteit. Onze expertise zetten wij in voor innovatieve ontwerpen, strategieën en visies. Sinds de oprichting in 1998 is TOPIA uitgegroeid tot een onafhankelijk bureau voor stads- en landschapsontwerp en gebiedsontwikkeling.

Kenmerkend voor TOPIA is de sterke persoonlijke betrokkenheid. Wij koppelen een nuchtere, realistische houding aan gedegen kennis, verfrissende creativiteit en zakelijke oplossingsgerichtheid. TOPIA is niet van de abstracte visies of grootse vergezichten. Wij zijn wel van de concrete en praktische oplossingen, die uiteraard grondig doordacht zijn.

TOPIA werkt voor gemeenten, architecten, woningcorporaties, gebieds- en projectontwikkelaars, instituten en particulieren. Wij realiseerden en realiseren projecten in de volle breedte van het ruimtelijk domein: historische dorpscentra, cultuurhistorische vestingwerken, vernieuwde recreatieparken, complexe infrastructuurprojecten, omvorming van wijken tot klimaatrobuuste en levensloopbestendige woongebieden,  oplossingen voor waterproblematiek en natuurinclusieve bouwprojecten. Kijk bij projecten voor een overzicht en voorbeelden. 

Team

TOPIA bestaat uit een klein, deskundig en gevarieerd team van specialisten, ondersteund door een groot extern netwerk. We stemmen onze organisatie, werkwijze en mensen precies af uw opdracht. Onder leiding van Reinier Gerritsen werken wij iedere dag vol enthousiasme aan uw projecten.

Reinier Gerritsen (1969) studeerde na de RMTuS Boskoop aan de Erasmushogeschool in Brussel. Vervolgens studeerde en werkte hij enkele jaren in Berlijn als ontwerper openbare ruimte. Na zijn eerste baan in die stad koos hij in Utrecht voor het ondernemerschap. In 1998 richtte hij TOPIA op, bureau voor stads- en landschapsontwerp. Reinier combineert nuchterheid met passie voor zijn vak. Hij is loyaal en open minded, gedreven en enthousiast, zakelijk en creatief. Een regelneef die de zaken graag goed organiseert, maar ook bij grote drukte plezierig in de omgang blijft.

Vacatures

TOPIA is altijd geïnteresseerd in kennismaking met enthousiaste vakgenoten, collega’s, stagiaires, zzp’ers en freelancers. Voor een kennismaking of open sollicitatie kunt u contact met ons opnemen.